top of page
  • buketkarademir1

… meksika’nın güneyindeki toltek, bilginin kadınları erkekleri olarak bilinirdi, binlerce yıl önce.

… meksika’nın güneyindeki toltek, bilginin kadınları erkekleri olarak bilinirdi, binlerce yıl önce. spritüel bilgileri uygulamaları araştırmak ve korumak onları sanatçılaştırdı. İçinde bulunduğumuz çağda bu bilgilere ger dönüş çağı toltek kehanetlerine göre.

bilinçaltı çalışmalarım sırasında 2016 yılında bulduğum bir kitap. ruhsal olarak çok derin ve aynı ölçüde sade bir rehber. adı ‘4 anlaşma’, Don Miguel Ruiz kitabın yazarı.

ne diyor kitap bakalım:

1-kullandığın sözcükleri özenle seç: söz çok güçlü, çünkü sözler bizim yaratma gücümüz. sözle düşünürüz, ve bu şekilde de olayları yaratırız. insan olarak sahip olduğumuz en güçlü araçtır ve onları arılaştırıp anlaşmayı yaptığımızda hayatımızdaki değişimleri görmeye başlarız.

2-hiçbir şeyi kişisel algılama: bireysel önemlilik ya da kişisel algılamak, bencilliğin en üst düzeydeki ifadesidir. başka bir yerden baktığımızda da, diğer insanlar sizi merkeze koyan hiçbir şey yapamaz, yaptıkları her şey kendileriyle ilgili. ayrıca kişisel algılar insanı, başkasının zehrine de açık hale getirir ve bir av olursunuz.

3-varsayımda bulunma: varsayımlarda bulunur ve genellikle ona inanırız ve yoktan koskoca bir drama üzüntü yaratırız. Soru sormak daima varsayımda bulunmaktan iyidir. kendimizi güvende hissedebilmek için her şeye bir anlam vermeye çalışmaktan kaynaklanıyor bu varsayımda bulunma. olumlu varsayımlarda düş kırıklığı yaratır, konu derin …

açık iletişimle soru sorun ve varsaymayın. bu zor bir konu, antreman istiyor. insan kendini yakalıyor varsayımda bulunurken.

4-daima yapabildiğinin en iyisini yap: her koşuk altında yapabildiğinizin en iyisini yapın. ne daha fazla ne daha az demiş, yazar. (ne daha fazla kendini zorlamama anlamında gibi, neyse varsaymayalım yazara soralım olmadım ,-)

bunun anahtarı da aksiyondan keyif almak, sonuçtan değil. yaşamımızdaki canlılık, üretkenlik ve sevecenlik tanrının bize bizi sevdiğini söylemesi gibi bakabiliriz diyor Ruiz, güzel bir yaklaşım bana kalırsa…

Bu 4 anlaşmayı yaşama geçirdiğinizde cehennemde yaşamamız olanaksız.

DÖNÜŞÜRKEN ruhumuzu da dönüştürmek için, böyle güzel kaynaklarla besliyoruz, okuyoruz, işliyoruz, okuyoruz, işliyoruz, okuyoruz, işliyoruz ve bunu doğru kaynaklarla yapınca ta taaaa….

12 görüntüleme0 yorum
bottom of page